Engelse spelersvakbond keurt vervolging Babel af

Maarten Van Bever
| 6 reacties
Engelse spelersvakbond keurt vervolging Babel af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het besluit van de Engelse voetbalbond (FA) om Ryan Babel te vervolgen wegens wangedrag is bij de spelersvakbond PFA in het verkeerde keelgat geschoten. De spelersvakbond in Engeland neemt afstand van die sanctie.

Na het verloren FA Cup-duel tegen Manchester United (1-0) reageerde Babel zijn frustratie af op scheidsrechter Howard Webb. Op zijn twitteraccount plaatste de Liverpool-spits een bewerkte foto van Webb in een shirt van United.

Later maakte Babel nog wel zijn excuses voor zijn reactie. “Het was een emotionele reactie vlak na een nederlaag.” Toch ziet de FA voldoende reden om hem te vervolgen. Het is nog onbekend wanneer de FA een strafeis zal bepalen voor Babel.

Bij de Engelse spelersvakbond PFA nemen ze alvast afstand van de sanctie. "Waar is ons gevoel voor humor gebleven?", vraagt PFA-voorzitter Gordan Taylor zich af in gesprek met de BBC. "Laten we deze zaak rusten, Babel heeft zijn excuses aangeboden. Webb is mans genoeg om hiertegen te kunnen. In mijn ogen had een waarschuwing volstaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties