Lecjaks: "Denk dat ik getoond heb dat ik hier thuishoor"

Lecjaks: "Denk dat ik getoond heb dat ik hier thuishoor"
Foto: © SC

Jan Lecjaks is sinds de blessure van Olivier Deschacht goed op dreef. De linksachter hoopt dan ook dat hij Anderlecht van zijn kwaliteiten overtuigd heeft, want zijn huurcontract loopt slechts tot het einde van het seizoen.

"Ik ben blij dat ik mijn kans gekregen heb", zegt Lecjaks in HLN. "Ik heb ook het gevoel dat ik de laatste maanden echt vooruitgang heb geboekt. Dat is moeilijk als je maar af en toe eens een match kan spelen. Als je twee maanden aan een stuk kan blijven staan, groei je automatisch als jonge speler."

Ook het positiespel van Lecjaks ging met rasse schreden vooruit. "Ze hebben me uitgelegd wat ik niet goed deed", zegt Lecjaks. "En ik heb daar mijn lessen uit proberen te trekken. Vooral Roland Juhasz en Silvio Proto hebben daarover veel met mij gepraat."

Over een paar maand keert Deschacht terug. Tegen die tijd moet hij de directie van Anderlecht overtuigd hebben om de optie tot aankoop in zijn contract te lichten. "Ik denk dat ik de laatste maanden getoond heb dat ik bij Anderlecht kàn spelen. Nu is het aan de club om te beslissen. Maar het is wel een goed teken dat er tijdens de wintertransferperiode niet over een bijkomende linksback gesproken wordt. Dat geeft vertrouwen, maar ik weet dat ik me ook de volgende maanden zal moeten blijven bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties