Muyters blijft sociaal engagement voetbalclubs stimuleren

Maarten Van Bever
| 16 reacties
Muyters blijft sociaal engagement voetbalclubs stimuleren
Foto: © SC

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters wil het sociaal engagement van de voetbalclubs blijven prikkelen. De minister nodigde, samen met Open Stadion vzw, de Vlaamse en Brusselse clubs van eerste en tweede klasse uit om sociaal project in te dienen.

De enveloppe voor 2011 van in totaal 260.000 euro werd toegekend aan de projectvoorstellen van 16 voetbalclubs. Antwerp, Germinal Beerschot, Waasland-Beveren, Cercle Brugge, Club Brugge, FCV Dender, Racing Genk, AA Gent, KV Kortrijk, OH Leuven, Lierse SK, Mechelse Hattrick met KV Mechelen en Racing Mechelen, KV Oostende, KSV Roeselare, STVV en Zulte Waregem kregen elk een bedrag tussen de 6.200 euro en 25.000 euro.

Als tegenprestatie nemen de 16 voetbalclubs voor het komende jaar engagementen op het gebied van communitywerking en projecten.

Om de communitywerkingen van de clubs uit te bouwen en te verstevigen worden bijvoorbeeld communitymanagers aangeworven, worden jaarbeleidsplannen opgemaakt, overlegplatformen binnen en buiten de club opgericht, de contractuele medewerking van spelers en trainers vastgelegd, de clubmedia optimaler ingezet, de maatschappelijke output in kaart gebracht en de eerste stappen naar financiële autonomie gezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties