Qatar en Oezbekistan naar kwartfinales

Manuel Gonzalez
| 4 reacties

Qatar en Oezbekistan hebben zich gisterenavond geplaatst voor de kwartfinales van de Asian Cup. China is uitgeschakeld.

Oezbekistan was eigenlijk al geplaatst voor de kwartfinales maar door hun 2-2 gelijkspel op de slotdag tegen China legde het wel het lot van China in handen van Qatar. De Chinezen kwamen via Yu al in de zesde minuut op voorsprong maar voor de pauze stelde Ahmedov op het halfuur nog gelijk.

Meteen na de rust zette Geynrikh de ex-Sovjetrepubliek zelfs op voorsprong waardoor kwalificatie voor China ver weg leek. Het duurde echter slechts tien minuten vooraleer Hao opnieuw kon gelijkstellen. De Chinezen gingen op zoek naar de winnende treffer maar die bleef uit.

Daardoor had Qatar aan een gelijkspel tegen Koeweit genoeg om zich te plaatsten voor de kwartfinales. Maar zover liet het gastland het niet komen. In de 11de en 16de minuut stond het al 2-0 voor Qatar na goals van Mohammed en Al Sayed. Vier minuten voor het einde zorgde Cesar voor de geruststellende 3-0 waardoor Qatar en Oezbekistan zich plaatsten voor de kwartfinales.