Winterstop heeft KVV.Zelzate gevloerd.

Hendrik De Vriesere

De winterstop heeft Zelzate geen windeieren opgeleverd, op het veld van LS.Merendree moesten ze het onderspit delven. Trainer Mertens moest enkele spelers verplaatsen, door tal van kwetsuren in zijn team. Hopelijk kunnen ze tegen leider SK het tij keren.

KVV-Merendree 0-2

Trainer, Kurt Mertens moest wegens afwezigheid, als gevolg van kwetsuren enkele pionnen verplaatsen. Noam Dierickx nam vooraan plaats en Stephen Cox in de verdediging.

Heeft de lange rustperiode te lang geduurd  KVV? In elk geval is de gretigheid niet meer   aanwezig zoals voor de winterstop. Dit was vooral te merken in de opbouw naar de aanval toe. In tegenstelling met Merendree, die directer overschakelde van verdediging naar aanval en telkens met vijf à zes man kwam opdagen was dit bij KVV hooguit met drie à vier man en was er te veel ruimte op het middenveld die niet werd ingenomen.

De beste kansen werden gedurende de eerste helft waargenomen door de tegenstander en de 0-0 aan de rust mocht dan eerder gevleid, genoemd worden.

Nikolas Verdegem(12’) probeerde het met een kopbal die de bovenkant van de doellat scheerde. Tom De Wulf(22’) In schietpositie gebracht, na voorzet van Tom Ponnet zag zijn schot een halve meter naast gaan. Een tegenstoot van KVV, waarbij Niek Van Sprundel de bal teruglegde tot bij Tom De Neve(27’), het daaropvolgend schot was te zwak en probleemloos voor keeper, Thijs Wintein.

Jens Verstraete, drukte door op links en kon de uit  doel gekomen, Frederique De Vleesschauwer omspelen en naar het ledig doel mikken, gelukkig voor KVV, kon Joachim Hebberecht de bal in corner werken.

Vrijschop genomen door Tom De Wulf(39’) werd door Fré overgetikt, een minuut later worstelde Tom Ponnet zich door de verdediging maar schoot de bal over het doel.

Net voor de rust werd Darryl Radwidjan gelanceerd door Kjell Vandevyvere, Darryl  schoot de bal over het doel.

Bij de herneming schoot Mathieu Ost de bal naast het doel op corner genomen door      Stephen Cox.

De daaropvolgende tegenactie leverde Merendree de openingstreffer op. Jens Verstraete schoot op doel waarbij Fré volledig op het verkeerde been werd gezet, daar de bal ongewild, Kjell op de rug raakte en volledig van richting veranderde, 0-1.

Met enkele wisselingen, probeerde de trainer de bakens te verzetten. KVV kwam meer in balbezit maar bracht uiteindelijk weinig gevaar op. Een kalm blijvend Merendree liet  ietwat begaan maar sloeg een tweede maal toe, via Kristof Taerwe(70’), 0-2.

De wedstrijd was gespeeld, net voor het einde liet Darryl de aansluitingstreffer liggen,    na vrijschop van Stephen, de bal werd op de lat gekopt.

Tom De Neve werd door kwetsuur vervangen.

Besluit: Verdiende overwinning, Merendree speelde sterk gefundeerd en zal nog voor verrassingen zorgen.

De uitslag van onze komende tegenstander nu zondag thuis, nl: leider Lovendegem, die acht maal scoorde tegen gebuur, St.Kruis-Winkel deed menigeen de wenkbrauwen fronsen.

Hopelijk werkt dat als een rode lap op een stier  en zorgen de KVV-boys  dat de competitie open blijft.