Chadli solliciteert: "Rode Duivels beter voor carrière"

Steurbaut Kersten
| 43 reacties
Chadli solliciteert: "Rode Duivels beter voor carrière"
Foto: © SC

Op Mehdi Carcela moet bondscoach Georges Leekens niet meer rekenen, maar één telefoontje volstaat om Nacer Chadli bij de nationale ploeg te halen. “De Rode Duivels zijn beter voor mijn carrière”, aldus de aanvaller van FC Twente.

Chadli is door Eric Gerets opgeroepen voor de oefenwedstrijd van Marokko tegen Burunidi, maar ook als de Luikenaar dan in actie komt, is zijn keuze nog niet definitief.

De revelatie van de Nederlandse landskampioen solliciteert alvast naar een plaatsje bij de Rode Duivels. “Ik wacht op een telefoontje van meneer Leekens”, aldus Chadli in de Waalse kranten. “Als hij me selecteert voor de volgende wedstrijd, dan maak ik me vrij. Dan kan ik ook eens van de sfeer in de Belgische ploeg proeven.”

Maar Chadli wil meer dan alleen maar proeven. “Voor de rest van mijn carrière is het beter om voor België te kiezen. De nationale ploeg heeft veel talent. Als je alleen naar de kwaliteiten van de spelers kijkt, behoort België zelfs tot de top-vijf van de wereld. Om titels te pakken, moet er nog een vechtersmentaliteit komen. Die vaststelling is hard, maar ik geloof in de Rode Duivels.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties