Vandenbergh: "Tegen 15 man gespeeld"

Vandenbergh: "Tegen 15 man gespeeld"
Foto: © SC

Kevin Vandenbergh speelde een schitterende eerste helft op het veld van Lokeren. Samen met Lepiller dirigeerde hij Eupen naar de winst op Daknam.

Vandenbergh kwam met een grote glimlach op het gezicht de pers te woord staan. "We hebben vandaag als een blok gespeeld en vooral verdedigd", aldus de goalgetter. "We zijn er de tweede helft niet veel meer uitgekomen, maar echt uitgespeelde kansen hebben we Lokeren ook niet gegund. Die bal van Mokulu op de paal was uit de kluts en de kopbal van Persoons op de lat was ook met wat geluk."

Vandenbergh kon het wel niet laten om de scheidsrechter op de korrel te nemen. "We hebben hier tegen 15 man gespeeld", verraste hij. "Die penalty was een lachertje, dat zegt iedereen hier. En dan die tackle van Persoons op Jadid! Ik heb al voor minder rood zien trekken. Het leek er op dat alles in het voordeel van Lokeren gefloten werd."

Negende van het seizoen

In de slotfase demonstreerde Vandenbergh zijn kwaliteiten nog maar eens door zijn negende van het seizoen te scoren. "Er komt altijd wel één kansje en die moet er dan inhangen. Je moet er gewoon in blijven geloven en er elke keer vol voor gaan."

Binnenkort krijgt hij wel hulp in de aanval als Chavarria en Maaroufi speelklaar zijn. "Jongens met kwaliteiten kunnen we altijd gebruiken. Maaroufi ken ik nog van bij de nationale jeugdploegen en Chavarria heeft toch in Anderlecht in de weinige tijd die hij kreeg iets laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties