Delorge: "Serieuze opsteker"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Delorge: "Serieuze opsteker"
Foto: © SC

STVV pakte zondagavond een puntje tegen AA Gent. “Na een verdiend gelijkspel”, stelt kapitein Peter Delorge vast. “Dit is een serieuze opsteker voor ons na de voorbij week.”

AA Gent scoorde meteen bij de eerste kans van de wedstrijd. Christophe Lepoint kopte een hoekschop van Wallace binnen. “Hun hoekschoppen waren goed aangesneden, maar voor ons is het jammer dat we op zo’n manier op achterstand moeten komen. Voor de rest hebben we niets weggegeven en zelf nog een goede mogelijkheid gecreëerd. 1-1 is uiteindelijk een juiste uitslag”, aldus Delorge.

De transferperikelen zorgden de voorbije week voor een gespannen sfeer op Stayen. Toch toonden de Kanaries veerkracht. “Er is veel gebeurd”, beseft de Truiense kapitein. “Maar we hebben voor wedstrijd de koppen bij elkaar gestoken. Wij moeten ons alleen focussen op de activiteiten op het veld. De rest is aan de trainer en de voorzitter.”

Delorge gooide met een bloemetje naar Ibrahim Sidibé. “Donderdag was hij nog een wrak, maar vandaag heeft hij getoond dat hij er zich over heeft gezet. Eén kans en één doelpunt. Zo zie je opnieuw hoe belangrijk hij voor ons is. Er zal uiteindelijk wel een oplossing voor hem gevonden geworden. Hier of elders.”

Na de zeges van Lierse en Eupen zaterdag was het belangrijk om tegen AA Gent een puntje te pakken. “Zolang je niet honderd procent gered bent, is er een zeker druk. Maar ik sta liever in onze situatie dan in die van hun. Wij hebben ook nog een paar wedstrijden t e goed. Nu moeten we tegen Racing Genk en Anderlecht. Daar hebben we niets te verliezen, dus kunnen we zonder schrik naar daar afzakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties