Leko: "Germinal Beerschot zou voor play-off I moeten strijden"

Leko: "Germinal Beerschot zou voor play-off I moeten strijden"
Foto: © SC

Ivan Leko mag zondag zijn ex-trainer Jacky Mathijssen de hand schudden als Lokeren op bezoek gaat bij Germinal Beerschot. "Onze relatie raakte verstoord toen hij me uit de ploeg zette", aldus de Kroatische middenvelder.

"Het eerste jaar onder hem beleefde ik mijn beste seizoen bij Club Brugge. Ik leverde toen vijftien assists af, de meeste in de Jupiler League. Ik was samen met Stijn De Smet, toen nog bij Cercle, de assistenkoning. Het tweede jaar zette Jacky Mathijssen mij naast de ploeg. Hij maakte andere keuzes. Dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal. Onze relatie raakte verstoord", vertelt Leko in HNB.

"We eindigden niet in de beste verstandhouding, maar ik respecteer hem als trainer. Hij is een vakman met veel ervaring in de Belgische competitie. Mathijssen zal zijn team opnaaien tegen ons. We mogen een warm onthaal verwachten."

Germinal Beerschot hangt ondertussen wel helemaal onderaan het klassement. "Het klassement zegt niet alles", aldus Leko. "Met hun kwaliteiten moet Germinal Beerschot altijd meedingen voor Play-off 1. Maar als je de trein in het begin van de competitie mist, kan je voor een dergelijk seizoen komen te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties