Verhaegen verliest geduld met Vanoppen

Steurbaut Kersten
| 111 reacties
Verhaegen verliest geduld met Vanoppen
Foto: © SC

De machtsoverdracht van Patrick Vanoppen op het Kiel lijkt op niets uit te draaien. De projectontwikkelaar heeft de voorwaarden voor de aandelenoverdracht van het kamp Verhaegen geschonden.

Eind vorig jaar bereikte Vanoppen een akkoord met de groep rond erevoorzitter Jos Verhaegen. Vanoppen betaalde een eerste schijf van 1,5 miljoen euro voor het aandelenpakket, met de belofte het openstaande saldo van 2,6 miljoen euro af te lossen in januari.

De projectontwikkelaar slaagde echter niet in zijn opzet. Verhaegen en co gaven Vanoppen uitstel tot de eerste helft van februari, maar het geduld van de erevoorzitter is niet eindeloos. Na raadpleging bij zijn raadsmannen kreeg Verhaegen de boodschap dat Vanoppen de overeenkomst heeft geschonden?

Hoe moet het dan verder? Het kamp Verhaegen en René Snelders bezit nog steeds 54 procent van de aandelen, de zelfverklaarde nieuwe sterke man van het Kiel Patrick Vanoppen heeft samen met zijn zakenpartner Xavier Painblanc 44 procent.

Verhaegen staat echter niet te springen om zelf opnieuw op het voorplan te treden en op het einde van het seizoen loopt het mandaat van voorzitter Herman Kesters af. Als het aan Verhaegen ligt, wordt dat zeker niet verlengd. (HNB)

Wordt vervolgd …

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties