Chadli: "Bevestiging van mijn keuze"

Steurbaut Kersten
| 27 reacties
Chadli: "Bevestiging van mijn keuze"
Foto: © SC

Georges Leekens dropte Nacer Chadli bij zijn eerste selectie meteen in de ploeg. De Belgische Marokkaan mag terugblikken op een sterk debuut. “Dit is een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Chadli was in de beginfase van de eerste helft alomtegenwoordig met scherpe voorzetten, dribbels en zelfs bijna een doelpunt.

“Ik kan heel positief terugblikken”, zegt de seizoensrevelatie in de Nederlandse Eredivisie. “Ik voelde me meteen op mijn gemak. We hebben laten zien dat de Rode Duivels kunnen voetballen, alleen jammer van het resultaat. We waren vandaag de beter voetballende ploeg en hebben veel meer kansen gecreëerd.”

Opvallend, Chadli kon het meteen goed vinden met Romelu Lukaku. Het leek soms wel of de twee al jaren in dezelfde ploeg speelden. “We vinden elkaar goed, maar het ging goed met heel de ploeg”, benadrukt Chadli. “Dat ik in een gelijkaardige formatie als bij Twente terechtkwam, maakte het iets makkelijker.”

“In de tweede helft ging het iets minder”, beseft Chadli. “Er was minder ruimte op de flanken en ik leed een paar keer balverlies waar het niet nodig was. Maar ik ben zeker niet ontgoocheld dat ik naar de kant moest. Er zitten heel veel goede spelers op de bank en er wachten ons nog grote matchen. Dan is het goed om iedereen eens te laten spelen.”

Bij zijn wissel scandeerden de Belgische fans de naam van Chadli. “Het publiek was ook heel enthousiast vanavond. Het doet me heel veel plezier dat ze mijn naam scandeerden. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties