Boussoufa: "Publiek moet ons helpen"

Boussoufa: "Publiek moet ons helpen"
Foto: © SC

Mbark Boussoufa speelde een vrij onzichtbare wedstrijd tegen Cercle Brugge, al was hij het daar zelf niet mee eens. De spelbepaler van Anderlecht was desondanks toch weer de matchwinnaar met een goal in de slotfase.

"Moesten we in de eerste helft gescoord hebben, zouden we het veel makkelijker gehad hebben", beseft ook Boussoufa. "In de tweede helft werden we ongeduldig en leden we te veel overbodig balverlies. Tja, en dan valt er toch nog één bal goed", grinnikte de Marokkaan.

"In de tweede helft kwam er een tweede spits bij en toen zochten we veel te vlug de diepte in plaats van rustig op te bouwen. Ik moet wel zeggen dat Cercle hier best wel heel verdedigend kwam spelen. Ik was blij met mijn doelpunt, maar vooral opgelucht. Ik ben niet veel voor doel gekomen, maar dan is het toch één keer gelukt."

Fluitconcerten

Mbark Boussoufa richtte zich na zijn doelpunt tot het publiek. Hij maakte het welgekende fluitsignaal. "Dat was geen kritiek", verklaarde Bous. "Het was meer iets van: 'komaan we hebben jullie nodig'. Het publiek kan ons helpen en die fluitconcerten helpen echt niet."

Eén journalist moest het ontgelden toen hij Boussoufa aansprak over zijn mindere spel. "Waarom zeg je dat ik minder goed was? Ik vond mezelf best goed. Verklaar je nu eens nader", moest de arme man het ontgelden. "Als je kritiek hebt, moet je dat ook kunnen staven. Dus laat maar eens horen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties