Verkoop gronden Bosuil toegestaan

Michiel Derwael
| 44 reacties
Verkoop gronden Bosuil toegestaan
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De verkoop van de stadiongronden van tweedeklasser Royal Antwerp FC aan KTM Beheer is toegestaan. De groep Colver had de verkoop aangevochten, maar de burgerlijke rechtbank van Antwerpen heeft er donderdag anders over beslist.

Antwerp-voorzitter Eddy Wauters moest in januari 2008 een investeerder zoeken om schuldeiser Tony Gram te betalen. De Brit dreigde er immers mee om het stadion openbaar te verkopen als hij zijn 500.000 euro niet kreeg.

Antwerp legde contacten met de groep Colver, maar die zag een nieuwe lening niet zitten. De familie Colin investeerde in het verleden al in de Great Old. KTM Beheer was wel bereid om een lening aan te gaan, maar zij koppelde er enkele voorwaarden aan vast. Antwerp moest de lening binnen de acht maanden terugbetalen, anders zou KTM Beheer de gronden overkopen voor een bijkomende 600.000 euro. Dit gebeurde in september 2008.

Colver, MSC en enkele kleinere aandeelhouders vochten de verkoop aan. Zij vonden dat ze benadeeld werden. RAFC had de gronden verkocht voor 1,1 miljoen, terwijl een expert de waarde had geschat op 13 miljoen. Hun participaties in nv Antwerp Stadion waren waardeloos geworden.

Volgens KTM Beheer en nv Antwerp Stadion was de leningovereenkomst met aankoopoptie volledig rechtsgeldig. Uiteindelijk kregen ze gelijk van de rechtbank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties