"Rode Duivels gaan een schitterende toekomst tegemoet"

Fabian Morren
| 21 reacties
"Rode Duivels gaan een schitterende toekomst tegemoet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Deense bondscoach Morten Olsen is er zeker van: de Rode Duivels staan voor een zeer mooie toekomst. "België is verwend op individueel vlak", zegt hij.

Olsen maakt de vergelijking tussen zijn Deense nationale elftal en dat van België. "België is verwend op het vlak van individueel talent, maar Denemarken kan momenteel een beter collectief voorleggen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Dat laatste aspect kan je verbeteren, aan het eerste kan je niets veranderen. Een trainer hangt altijd af van de kwaliteit van de spelers die hij ter beschikking heeft", weet Olsen.

"De tijden zijn ook veranderd. Tegenwoordig kunnen de vedetten hun stempel niet meer op een wedstrijd drukken als ze niet kunnen terugvallen op een gesmeerd collectief. Vijfentwintig jaar geleden won Diego Maradona als het ware in zijn eentje het WK. Had hij toen de Belgische nationaliteit gehad, dan waren de Rode Duivels in Mexico wereldkampioen geworden."

"Bij ons, in Denemarken, missen we op dit ogenblik die kersen op de taart en dus kunnen we moeilijk het verschil maken. Daar zie ik België op korte termijn beter toe in staat. Misschien nog niet in 2012, maar zeker in 2014", zegt Olsen overtuigd.

Men moet zich daar geen illusies over maken: de dag komt dat álle Belgische internationals over de grenzen aan de slag zijn, op een hoger sportief niveau en in een lucratievere context. Zodra dat moment er is, zal de Belgische nationale ploeg op kruissnelheid raken."

"Een aantal spelers zit al bij gerenommeerde teams. Anderen, zoals Romelu Lukaku , Axel Witsel of Eden Hazard , zullen dat voorbeeld volgen. Daarom voorspel ik dat deze generatie Rode Duivels een schitterende toekomst tegemoet gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties