Vargas: "De ontgoocheling is al een beetje verwerkt"

Vargas: "De ontgoocheling is al een beetje verwerkt"
Foto: © SC

6 februari 2011 ging Ronald Vargas na een ogenblijkelijk onschuldige beweging neer terwijl hij naar de knie greep. Bijna een maand later heeft hij net zijn eerste interview gegeven. "Nu hoop ik snel terug te keren."

Vargas is al een tijdje bezig met zijn revalidatie. Om te bewijzen hoe ver hij al staat, kwam de Venezulaanse aanvaller de trappen op in het Jan Breydel-stadion - met krukken weliswaar - in plaats van de lift te nemen. "De ontgoocheling is al een beetje voorbij, maar het blijft toch jammer, want ik speelde tot nu toe een goed seizoen."

In het stadion van Genk scheurde hij zijn kruisbanden van de linkerknie. "Toen ik draaide, voelde ik meteen dat het niet goed zat. Waaraan ik dacht op weg naar het ziekenhuis? "Er ging veel door mijn hoofd. Vooral dat ik Club niet meer zou kunnen helpen dit seizoen. En ik dacht ook aan de nationale ploeg natuurlijk. Daar mocht ik ook een kruis over maken."

Venezuela in rouw

Het leverde hem heel wat berichtjes, e-mails en telefoontjes op. "Mijn moeder was de eerste die ik aan de telefoon had. Ze was wel wat in paniek, want ze wist niet wat er gebeurd was. Ook in Venezuela zelf is er heel wat te doen geweest rond mijn blessure. Iedereen was verdrietig, want ik ben toch een belangrijke speler voor de nationale ploeg", zucht de 24-jarige spits.

De revalidatie draait nu op volle toeren. "Ik heb al enkele blessures gehad, maar dit is veruit de ergste. De eerste dagen was de pijn bijna ondraaglijk. Maar ik ben bijna zeker dat ik hier sterker zal uitkomen."

Vargas kan rekenen op alle steun uit de club, maar ook thuis heeft hij de nodige hulp. "Mijn moeder is naar België gekomen. . Ze doet alles voor mij. Mama is heel belangrijk. Over drie weken komt ook mijn vader overgevlogen."

Spitsentrainer

Tijdens zijn afwezigheid is er heel wat gebeurd. Zo krijgt de man die nog altijd topschutter is van Club volgend seizoen met Kenneth Brylle zijn eigen spitsentrainer. "Ik vind dat heel positief. De grootste clubs werken ook zo en ik zal daar zeker iets van kunnen opsteken."

Club deed het ook zonder hem goed. "Ik ben blij, want dat betekent dat de ploeg niet afhangt van één persoon. Ik heb in het begin van het seizoen veel kunnen scoren omdat ik de kans kreeg. Dat is de vorige seizoenen niet altijd het geval geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties