Drie jaar cel voor 'Ivan De Verschrikkelijke'

Jelle Vereecke
| 13 reacties
Drie jaar cel voor 'Ivan De Verschrikkelijke'
Foto: © SC

Ivan Bogdanov was de aanstoker van de hevige rellen die plaatsvonden tijdens de EK-kwalificatiematch tussen Italië en Servië. Hij werd nu veroordeeld tot drie jaar en drie maanden cel.

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Italië en Servië vond plaats op 12 oktober 2010 in Genua. De wedstrijd moest echter al na zeven minuten stopgezet worden, omdat de Servische fans serieus aan het rellen geslagen waren. Ze gooiden onder andere objecten op het veld en staken vuurwerk af.

Aanstoker van die rellen was de beruchte Servische hooligan Ivan 'De Verschrikkelijke' Bogdanov. Hij knipte de veiligheidsnetten van het uitvak door en zette zijn landgenoten aan tot geweld. De Serviër werd achteraf teruggevonden in de kofferruimte van één van de Servische bussen en bleef sindsdien aangehouden in Genua.

De rechter van Genua veroordeelde Bogdanov nu tot drie jaar en drie maanden celstraf. Enkele andere Servische hooligans werden ook veroordeeld, maar bij hen gaat het om mildere straffen. De UEFA besliste eerder al dat de wedstrijd te boek zal gaan als een 3-0 overwinning voor Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties