St.Kruis Winkel ging Open duel aan.

Hendrik De Vriesere

Het was de thuisploeg die de verwachtingen en zeker een super gemotiveerde bezoekende ploeg het voetballen wilde te beletten. Maar al snel stonden de kanaaljongens op winst via Vereecken. De thuisploeg kon na rust op gelijke hoogte komen via Cox, maar KVV. gaf de genade slag in de tweede helft.

KVV-St.Kruis-Winkel  4-2

St.Kruis-Winkel ging open duel aan.

Waren de verwachtingen dat de ex-spelers van hetzij KFC, KSLV alsook KVV super gemotiveerd aan deze partij zouden beginnen en proberen om KVV zoveel  mogelijk het  voetballen te beletten, was dit niet het geval en gingen ze de strijd open en bloot aan.

Was het voor KVV even zoeken door de verscheidene wijzigingen en was men verbaasd over de gedurfde aanpak van Winkel? Het was onwaarneembaar, wie de leider was en wie onderaan de rangschikking  staat.

Na 10’ scoorde Frederik Vereecken de openingstreffer  na te zijn aangespeeld door David De Ridder.

KVV probeerde gematigd daar iets tegenover te stellen maar pogingen van Kristof Janssens, Stephen Cox en Kevin Mortier gingen naast of over het doel.

Gedurende de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Kevin Mortier nogmaals de kans om aan te leggen. Keeper, Sven van Nieulandt redde met de voet. Nog een schot van Kevin Druwé dat hoog over ging en een kopbal van Niek Van Sprundel  in de armen van de keeper  leidde naar de rust.

Net na rust toonde de Winkelse goallie uit het goede hout te zijn gesneden en redde een poging van Stephen.

De  volgende kans voor Winkel werd door de zeer  vlot spelende Bilal Bocuk naast geschoten.

KVV kwam meer en meer in balbezit en bij het wegwerken van de bal door de verdediging kwam Stephen in schietpositie, hij aarzelde niet, schoot de bal naast de keeper, 1-1.

Na een puike redding van Mike Danschutter  moest deze hem twee minuten later toch gewonnen geven, toen David De Ridder kon voorzetten en Juanito Van Laere binnenkopte, 1-2.

Winkel ging de verworven voorsprong niet stug verdedigen en bleef voetballend op zoek gaan naar puntengewin. Er vielen kansen langs beide zijden voor  oa: Stephen,  maar ook voor Bilal Bocuk.

De gelijkmaker viel na een corner, genomen door Stephen, waarbij Kristof met het hoofd de bal verlengde tot bij de vrijstaande, mee opgerukte , Niko De Letter. Niko schoot de bal koelbloedig tegen de netten.

Mike toonde eveneens zoals zijn collega aan de overkant  over goede keeperskwaliteit te beschikken , zag eerst een bal voorlangs gaan op poging van alweer Bilal Bocuk en pakte even later een moeilijke bal, na vrijschop.

Yannick Dhooge kon een schot van Niek weren, even later kwam Niek terug in balbezit, deed een beweging die niet te beschrijven valt maar 2 man in de wind plaatste, de vrijgekomen ruimte volstond voor de 3-2 op het bord te laten aantekenen. Ondertussen was Stephen gekwetst, het veld moeten verlaten en vervangen door Oliver van Der Maat.

De eindstand werd vastgelegd op strafschop nadat Olivier De Smet  de op snelheid gaande, Daryl Radwidjan neerlegde. De penalty werd door Niek keihard binnengetrapt, 4-2.

Besluit: Een derby blijft altijd een moeilijke klip om te overwinnen, dat werd op deze wedstrijd nogmaals aangetoond. Sportief betwistte wedstrijd waarbij Winkel meer  voetballend talent liet bewonderen dan wat de klassering laat vermoeden.