Nieuwe degradatieregel wordt al afgevoerd

Fabian Morren
| 68 reacties
Nieuwe degradatieregel wordt al afgevoerd
Foto: © SC

Tot opluchting van vele clubs en supporters zal de nieuwe degradatieregel uiteindelijk toch niet ingevoerd worden. De Nationale Studiecommissie van de voetbalbond zal de reglementswijzigingen morgen niet goedkeuren.

Op aangeven van Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht werd een ingewikkelde formule uitgedokterd, waarbij de twee dalers zouden aangeduid worden op basis van de resultaten van de laatste drie jaar.

Morgen moet de Nationale Studiecommissie van de voetbalbond die reglementswijziging goedkeuren. Dat zal echter niet gebeuren. Zowel eerste als tweede klasse hebben een vetorecht. Het lijdt geen twijfel dat de tweedeklassers deze regel nooit zullen goedkeuren.

Als men het als een reglementswijziging beschouwt, moeten alle liga's van het Belgische voetbal, van provinciale tot eerste klasse, de nieuwe degradatieregel goedkeuren. Ook dat is onmogelijk.

De eersteklassers zullen dus opnieuw moeten onderhandelen over de play-offs met zestien clubs en een eventuele nieuwe degradatieregel. Het beloven dus weer spannende weken te worden in de Pro League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties