Pro League schrapt degradatieregel

Anthony Van der Planken
| 55 reacties
Pro League schrapt degradatieregel
Foto: © SC

De Pro League heeft de omstreden nieuwe degradatieregel geschrapt. Dat gebeurde na een negatief advies van de Raad voor de Mededinging. De competitie met zestien en play-offs blijft wel behouden.

Elf van de zestien eersteklassers stemden onlangs in met een controversiële degradatieregel. Vanaf volgend seizoen zouden de twee degradanten bepaald worden op basis van de resultaten van de voorbije drie seizoenen. Een regel die flink wat opschudding veroorzaakte, niet in het minst bij de tweedeklassers, die het bijzonder moeilijk zouden krijgen om zich in eerste te handhaven.

De Raad voor de Mededinging bestudeerde de nieuwe regel en uitte ernstige bezwaren. Indien de Pro League zijn standpunt zou handhaven, riskeerden de clubs een fikse boete.

In een in der haast bijeengeroepen vergadering beslisten de eersteklassers dan ook om gevolg te geven aan het advies van de Raad en de nieuwe degradatieregel te schrappen. De andere elementen van de competitiehervorming blijven wel gehandhaafd: er wordt volgend seizoen dus opnieuw met zestien clubs gespeeld, en na de reguliere competitie volgen er play-offs.

Dezelfde elf clubs die het oorspronkelijke plan stemden, gaven vandaag opnieuw hun fiat. Ook Lokeren, dat de nieuwe degradatieregel een aantal weken geleden doordrukte, stemde voor. De vijf tegenstanders -Standard, Germinal Beerschot, Charleroi, Lierse en Sint-Truiden- weken niet van hun lijn af.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties