Alderweireld: “Dit voelt aan als dé match van het jaar”

Michiel Derwael
| 7 reacties
Alderweireld: “Dit voelt aan als dé match van het jaar”
Foto: © SC

Vrijdag staan onze Rode Duivels voor een enorme belangrijke wedstrijd in en tegen Oostenrijk. Toby Alderweireld is de mogelijke rechtsachter en weet hoe hij Arnautovic moet afstoppen. “We mogen hem geen ruimte geven.”

België staat vrijdag in Oostenrijk voor een cruciale EK-kwalificatiewedstrijd. “Deze belangrijke wedstrijd leeft in de spelersgroep. Je voelt dat iedereen goesting heeft en de concentratie is groot. Dit duel voelt dan ook aan als dé match van het jaar. Winnen is onze enige optie”, verklaart Alderweireld.

De rechtsachter blijft een probleem bij de Rode Duivels. De kans is groot dat de Antwerpenaar op die positie gaat spelen. “Mijn beste positie is centraal in de verdediging, maar ik kan ook op de rechtsachter spelen. Tegen Duitsland speelde ik op die positie en het was één van mijn betere wedstrijden. Het vertrouwen is groot en ik ben sterk bezig bij Ajax.”

De Oostenrijker die we in de gaten moeten houden is ongetwijfeld Marko Arnautovic. De speler van Werder Bremen was in Brussel een gesel voor de verdediging. “We mogen Arnautovic geen ruimte geven want dan is hij op zijn best. Het is een speler die niet graag loopt en houdt niet van een verdediger die kort op de man speelt”, legt de verdediger uit.

In de vorige ontmoeting met Oostenrijk gaven de Rode Duivels in de slotfase een voorsprong uit handen. “We moeten hard blijven werken aan de kleine details. Bij een voorsprong moeten we de wedstrijd slimmer uitspelen. Tegen Finland maakten we net hetzelfde mee. Hier moeten wij onze lessen uit leren”, aldus de Ajax-verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties