Maged Samy wil budget Lierse halveren

Steurbaut Kersten
| 39 reacties
Maged Samy wil budget Lierse halveren
Foto: © SC

Lierse verzekerde zich zondagavond tegen Club Brugge van het behoud. Sterke man en mecenas Maged Samy pakte deze keer echter niet uit met straffe uitspraken en kondigt een inkrimping van het budget aan.

Voor het seizoen mikte Samy nog op de top-zes. De Egyptenaar heeft nu zijn lesje geleerd. “Geen gewaagde voorspellingen meer”, aldus Samy in HLN. “Laat ons nu maar de underdog zijn en onze strijd in stilte vechten.”

Samy maakte zelfs een hele ommezwaai. “Europees voetbal is op dit moment onmogelijk voor ons. De enige richtlijn die ik mijn spelers meegeef, is dat ze er nog zes mooie matchen van moeten maken. Er is geen druk.”

Naar volgend seizoen toe wil Samy enkele veranderingen doorvoeren. De kern moet beperkt worden tot maximaal 26 spelers. “Bovendien moeten de loonlasten naar beneden. Ik voorzie een inkrimping van het budget van twaalf naar tien miljoen euro.”

“Ik stel vast dat clubs met een kleiner budget vaak efficiënter werken. Over drie jaar wil ik zelfs naar een budget van maar zes miljoen. Tegen dan wil ik de vruchten plukken van mijn voetbalacademies en moeten we minder uitgeven op de transfermarkt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties