Rits: "Heel gelukkig bij Germinal Beerschot"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Rits: "Heel gelukkig bij Germinal Beerschot"
Foto: © SC

Het was even de ogen uitwrijven, zondagavond op Sclessin. Voor het eerst sinds 30 oktober stond Mats Rits nog eens in de basis bij Germinal Beerschot. “Ik ben hier nog altijd heel gelukkig.”

Patrick Vanoppen: "Fouten gemaakt met Mats Rits"

Twee jaar geleden stond hij plots in schijnwerpers. De toen nog 15-jarige Mats Rits kreeg het etiket van toptalent opgeplakt. Real Madrid en Ajax toonden verregaande interesse, maar Rits tekende zijn eerste profcontract op het Kiel. Bij Germinal Beerschot, of Beerschot, zoals Patrick Vanoppen, de nieuwe sterke man, wil.

Willem II? Nooit gesproken
Twee doelpunten tegen Westerlo. Een mooier debuut kon Rits zich niet wensen. De Antwerpse krullenbol zag zijn foto’s naast die van Romelu Lukaku verschijnen. Ruim een jaar later was het echter heel stil geworden rond de nummer 86 van Germinal Beerschot. Tot hij op Sclessin plots weer in de basis verscheen.

Rits acteerde op de rechterflank in een 4-3-3. “Ik speel het liefst in een centrale rol, maar als ik de bal kan voelen, ben ik al gelukkig”, blikt Rits terug in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Dan speelt het geen rol of ik centraal of op de flank sta.”

“Over mijn eigen prestatie kan ik best tevreden zijn. Alleen jammer dat Bavon alleen in de spits stond. Zo vond ik weinig aanspeelpunten in de aanval.  In de toekomst wil ik het team toch meer bijbrengen. Met Daniel Cruz klikte het wel heel goed. Met hem kan je lekker voetballen, hij is iemand die het spelletje goed begrijpt.”

In het tussenseizoen werd Rits gelinkt aan Willem II, aan een transfer heeft de jonge balartiest echter nooit gedacht. “Ik heb nooit met Willem II gesproken”, benadrukt Rits. “Er is zelfs nooit telefonisch contact geweest. Nul komma nul. Die hardnekkige geruchten zijn pertinent onwaar.”

“Ik ben nog altijd pro Beerschot en ik voel me ook nog een Beerschot-speler. Onlangs had ik nog een positief gesprek met Patrick Vanoppen. Ik hoop dat ik meer kansen krijg om me te bewijzen en iets terug te doen voor de club. Er zijn echter geen afspraken gemaakt over wie er speelt in Play-Off 2. De trainer beslist nog altijd wie er speelt. Maar over één zaak wil ik duidelijk zijn: ik voel me nog altijd goed op de club.”

Supporters laten genieten
Germinal Beerschot verzekerde zich pas op de voorlaatste speeldag van het behoud. Rits hoopt dat de ploeg in Play-Off 2 het teleurstellende seizoen toch nog kan goedmaken. “We moeten als ploeg proberen te pieken naar Play-Off 2. Het is aan ons om te tonen dat we ook de kwaliteiten in huis hebben en dat we wel leuke wedstrijden kunnen spelen. Dat zijn we verplicht tegenover de supporters. Dan zullen de resultaten wel volgen.”

“Europees voetbal? Natuurlijk dromen we daarvan. Zoiets kan een doel zijn, maar in eerste instantie moeten we vooral goede wedstrijden spelen en het publiek laten genieten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties