Opnieuw renteloze lening bij promotie OH Leuven

Opnieuw renteloze lening bij promotie OH Leuven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven, momenteel aan de leiding in de tweede klasse, kan op een mooie cadeau rekenen van de stad bij een eventuele promotie.

Zo wil de stad de tweedeklasser een renteloze lening van twee miljoen euro geven als het een ticket naar eerste weet te bemachtigen. Momenteel is OH Leuven nog steeds in de running om kampioen te spelen. Op vijf speeldagen voor het einde telt het twee punten meer dan Lommel United.

Schepen van Sport Els Van Hoof geeft verdere toelichting. "Het geld moet in de eerste plaats dienen om de capaciteit van Den Dreef te verhogen van 7.450 naar 8.000 toeschouwers. Dit kostenplaatje zal al één miljoen euro liggen. Ook de veldverwarming en eventuele bijkomende verlichting kost zoveel", aldus de Leuvense schepen in HLN.

Het is niet de eerste keer dat de club een renteloze lening zou krijgen. Ook in 2004 kende de stad een renteloze lening van 2,5 miljoen euro toe voor de bouw van een nieuwe hoofdtribune. En weer vier jaar later trok de stad Leuven nog eens 1,2 miljoen euro uit voor de bouw van twee nieuwe tribunes aan de zijkanten van het terrein.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties