Tozser: “Eén punt achterstand stelt niet veel voor”

Michiel Derwael
| 0 reacties
Tozser: “Eén punt achterstand stelt niet veel voor”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag start Genk haar play-offs op eigen veld tegen Lokeren. Eén van de steunpilaren bij de Limburgers is Daniel Tozser. Na een minder goed seizoen is de Hongaar onder Franky Vercauteren uitgegroeid tot een belangrijke pion.

Anderlecht en Genk strijden om het kampioenschap van België, maar volgens Tozser is er nog een derde kandidaat. “Naast Anderlecht en Genk is ook Gent een titelkandidaat voor mij. Ze speelden net als ons een heel goed seizoen”, vertelt Tozser aan Voetbalkrant.com.

Bij de Limburgers praten ze niet graag over de titel en dat was ook te merken bij de Hongaar. “We denken niet aan het kampioenschap. We bekijken alles wedstrijd per wedstrijd en als we doen wat we moeten doen, dan zien we wel naar de prijs op het einde van het seizoen.”

“Of we een mentale tik hebben gekregen met die tweede plaats? Neen, ik denk het niet. In het voetbal kan alles veranderen in één wedstrijd. We staan maar één punt achter Anderlecht en dat stelt niet veel voor”, aldus de 25-jarige middenvelder.

“Zij hebben niets te verliezen en kunnen vrij voetballen” (Tozser over de wedstrijd tegen Lokeren)

Zondag wacht Genk een moeilijke opdracht tegen Lokeren. “Zij hebben niets te verliezen en kunnen vrij voetballen. Misschien gaan ze verdedigend spelen tegen ons omdat wij bovenaan staan in het klassement. Het wordt het heel lastig duel.”

Het contract van de middenvelder loopt nog tot de zomer van 2012, maar er zijn nog geen gesprekken geweest. “We gaan binnenkort rond de tafel zitten. Op dit moment weet ik niet waar mijn toekomst ligt. Ik en mijn familie zijn hier gelukkig en dat is belangrijk voor mij, maar in het voetbal kan het snel veranderen. Het zal afhangen van veel zaken en dan zien we wel.”

Traptechniek
Tozser beschikt over uitstekende traptechniek. Onder Hein Vanhaezebrouck kreeg hij vaak kritek op zijn vrije trappen, maar dit seizoen maakte hij al een aantal doelpunten op vrijschop. “Ik probeer zoveel mogelijk te oefenen op mijn vrije trappen, maar het belangrijkste blijft vooral de concentratie”, legt de Hongaar uit.

Uit het VRT-programma Extra Time bleek dat Kortrijk-doelman Glenn verbauwhede de beste traptechniek heeft. De goalie trof de lat vijfmaal in 21 seconden. “De prestatie van verbauwhede was fantastisch. Hij miste misschien maar één keer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties