Defour: "Gent is beter dan Anderlecht"

Defour: "Gent is beter dan Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour heeft nog nooit een bekerfinale gespeeld, laat staan er één gewonnen. Vanavond moet er tegen AA Gent dus serieus uitgepakt worden en daar is de uitgeruste middenvelder van Standard klaar voor.

AA Gent heeft één goal voorsprong, maar op het eigen Sclessin mag dat geen obstakel vormen. "Op dit moment is AA Gent beter dan Anderlecht", aldus Defour in Het Nieuwsblad. "Als ik Anderlecht tegen ons vergelijk met AA Gent tegen Brugge, dan is er een verschil. Maar dat is een momentopname. Gent wil de beker ook winnen en zal zeer gemotiveerd zijn."

"AA Gent heeft een goed voetballende ploeg, een goed blok en gevaarlijke flanken. Maar in de heenmatch hebben we gezien dat ze ook zwakke plekken hebben. Als we pressing naar voor zetten, kwamen ze in moeilijkheden."

Defour denkt nog niet aan de titel of aan bekerwinst. "Ik wil alles winnen, maar het belangrijkste is dat we een ticket voor Europa veiligstellen. De dubbel zou speciaal zijn, maar mijn gedachten zijn enkel bij de kwalificatie voor de bekerfinale tegen AA Gent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties