Analyse Kampioenenfeest nog even uitgesteld

carol Vander Cruyssen
| 4 reacties
Kampioenenfeest nog even uitgesteld

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waregem stunt tegen would-be kampioen Aalst, terwijl Hoogstraten brandhout maakt van Wielbeke. Hoogstraten komt hierdoor terug op zes punten van de leider. Onderaan valt het doek voor Wielsbeke en doen Cappellen en Bornem een heel slechte zaak.

Opbrouck en Filipovic zorgen voor koude douche

Leider Eendracht Aalst beet tegen de ploeg van zijn ex-trainer Kris Van Der Haegen voor de tweede keer dit seizoen in het zand. Aalst mocht wegens veiligheidsredenen zijn uitmatch bij Waregem in eigen huis afwerken en alles was aanwezig om een kampioenfeest te bouwen. Ondanks de sfeer van de grote dagen, zagen ongeveer zesduizend toeschouwers in het Pierre Cornelisstadion “thuisploeg” Racing Waregem op voorsprong komen na een knappe aanval, afgerond door Opbrouck. Aalst kon in de eerste helft nauwelijks reageren. Een heel ander beeld na de rust. De Ajuinen drukten Waregem nu volledig weg, maar een sterk keepende Vergote, een gebrek aan efficiëntie en pech bij de afwerking zorgden ervoor dat het feestje minstens een week wordt uitgesteld. Filipovic miste een kwartier voor affluiten een penalty. Doelpunten van De Castro en Crispijn werden wegens buitenspel afgekeurd. Waregem gaat niet alleen met een riante recette naar huis, ook sportief deed het een heel goede zaak. Het heeft nu nog één punt nodig om mathematisch zeker te zijn van het behoud. Eendracht Aalst krijgt op de volgende speeldag een nieuwe kans om de titel te behalen, ditmaal in een echte thuismatch tegen Dessel. Achtervolger Hoogstraten kende een veel rustige avond en kon ontspannen spelen tegen rode lantaarn Wielsbeke. Het pakte uit een doelpuntenfestival. Topschutter Fockaert zorgde al vroeg voor een dubbele bonus. Wielsbeke scoorde de aansluitingstreffer na een knappe vrije trap van Shkodra, maar Roy van Der Linden zorgde onmiddellijk opnieuw voor een dubbele bonus. In de tweede helft ging Hoogstraten free wheelend naar zijn hoogste seizoensscore via doelpunten van Fockaert, Tilburgs en twee maal Mathyssen. Hoogstraten houdt er zo de spanning in en blijft als enige thuis ongeslagen. Wielsbeke is door zijn nederlaag op Hoogstraten mathematisch zeker van de degradatie.

Cappellen en Bornem grote verliezers in degradatiestrijd

De wedstrijd tussen Brakel en Ronse was een zoutloos derby, waarin de toeschouwers op hun honger bleven zitten. Er was amper doelgevaar te noteren en de wedstrijd eindigde dan ook zoals hij begon. Brakel sprokkelde een belangrijk punt in de degradatiestrijd, maar ziet Izegem nu wel naderen. De Borstelmannen wonnen toch wat verrassend het zespuntenduel op het veld van Bornem. De thuisploeg kwam wel op voorsprong via Ytebrouck, maar Izegem zette juist voor de rust de scheve situatie recht met een doelpunt van Vervaeck. Wittesaele zorgde onmiddellijk na de rust voor ontnuchtering in Klein-Brabant, meteen goed voor de drie punten. Cappellen lijkt de rol te lossen. Het verloor op Dessel en telt nu vier punten achterstand op Izegem dat op de barrageplaats staat. Bij Cappellen verving beloftetrainer Steven Van Giel deze week Stanislas Gzil en hij zag zijn ploeg na de rust op voorsprong komen via een strafschop, omgezet door Aborah. Thuisploeg Dessel stak echter een tandje bij en kwam vlug gelijk via Asubonteng. In het slotkwartier zorgden Van Lieshout en Ven voor de thuiszege. De wedstrijd tussen KM Torhout en Temse was geen echt spektakelstuk. Beide ploegen kregen wel enkele kansjes, maar scoren lukte niet. Het enige vermeldenswaardige feit was de uitsluiting van bezoeker Kubilskis. Voor Torhout is dit al de zevende match op rij zonder nederlaag, maar de ploeg is met twaalf stuks de kampioen van de gelijke spelen. Ook Torhout is mathematisch nog niet veilig.

Vigor Hamme bijlange nog niet veilig

Ook Hamme en Sint-Niklaas konden in hun onderlinge confrontatie niet scoren. De thuisploeg was nochtans de meest gretige ploeg, maar had pech bij de afwerking. Het zag een doelpunt van Dupont worden afgekeurd en in de tweede helft claimde het nog een goal, toen doelman Willockx de bal op of achter de lijn stopte. Vigor Wuitens is nog steeds niet zeker van het behoud, terwijl de Klaasjes nagenoeg zeker zijn van de eindronde, bij gebrek aan ploegen die wel een licentie behaalden. Voor Deinze en Geel-Meerhout was de onderlinge confrontatie en eindeseizoensmatch. Zij vallen immers uit de boot om een licentie te behalen en kunnen dus niet deelnemen aan de eindronde voor promotie. Van De Wouwer scoorde in de eerste helft voor de thuisploeg, maar Van De Weyer zorgde kort na de rust voor de gelijkmaker. Goeminne bracht de thuisploeg opnieuw op voorsprong en Verheyen besliste met een own-goal de match. De eindeseizoensmatch tussen Oudenaarde en Coxyde, twee ploegen uit de subtop, bracht ook al weinig spektakel. Vandendriessche scoorde voor de kustploeg met een knap afstandsschot en dat was voldoende voor de zege. Beide ploegen kregen nog enkele kansjes, maar scoren lukte verder niet meer. Thuisspeler Gaye moest met twee gele kaarten voortijdig gaan douchen.

Slechts 21 doelpunten in negen matchen. Acht van die doelpunten vielen dan nog in één match. Acht ploegen wisten niet te scoren. Aalst kon zondag in eigen huis de titel vieren. Onderaan bestaat het kransje kandidaat-zakkers nog uit zes ploegen…

Wedstrijden van de 31ste speeldag

KRC Waregem- Eendracht Aalst: 1-0

Olsa Brakel- SK Ronse: 0-0

KM Torhout- SV Temse: 0-0

Dessel Sport- Cappellen: 3-1

SV Oudenaarde- Coxyde: 0-1

Hamme VW- SK Sint-Niklaas: 0-0

Hoogstraten- Wielsbeke: 7-1

SK Deinze- Geel-Meerhout: 3-1

Bornem- Izegem: 1-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties