Bossut denkt al aan volgend jaar: "Topseizoen van maken"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Bossut denkt al aan volgend jaar: "Topseizoen van maken"
Foto: © SC

Een knieblessure heeft een eind aan het seizoen van Sammy Bossut gemaakt. De doelman van Zulte Waregem heeft na een operatie de focus al op volgend seizoen gelegd. “Ik wil er een topseizoen van maken.”

Bossut ging dinsdag onder het mes. “De ingreep is goed verlopen”, is de doelman tevreden. “De dokter heeft de knie proper gemaakt en ervoor gezorgd dat ik opnieuw pijnvrij zal kunnen voetballen.”

“Pijn heb ik niet echt, alleen is het gewricht nog serieus gezwollen. De eerste drie à vier weken moet ik het kalm aan doen. We kozen ervoor om de ingreep nu te laten plaatsvinden omdat ik op die manier een goed tussenseizoen zal kunnen doormaken en mij voorbereiden op volgend voetbaljaar.”

En dat zal bij Zulte Waregem zijn, benadrukt Bossut. “Er zijn de laatste tijd heel veel geruchten opgedoken over mijn toekomst, maar ik heb nog een contract van twee jaar en zoals de situatie nu is, sta ik volgend seizoen in doel bij Zulte Waregem, en daar zal ik mij 100 procent op focussen. Ik wil er een topseizoen van maken.”

Bossut stond sinds maart 2008 onafgebroken in doel bij Zulte Waregem. Michel Preud’homme speelde tussen 1988 en 1993 166 opeenvolgende wedstrijden voor KV Mechelen.

“Dat mijn mooie reeks van opeenvolgende wedstrijden afgebroken is, is natuurlijk jammer, maar het is absoluut niet zo dat het een obsessie was. Om het record te breken had ik nog bijna twee volle seizoen gespaard moeten blijven van schorsingen of blessures, en je weet dat zoiets kan voorvallen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties