Interview Leko: "Lokeren zal nog voor verrassingen zorgen"

Leko: "Lokeren zal nog voor verrassingen zorgen"
Foto: © SC

Ivan Leko speelt sinds vorig jaar bij Lokeren. Donderdag speelt de middenvelder met Lokeren tegen Standard in play-off I: "Standard is favoriet, zij moeten winnen."

Ivan Leko kwam vorig jaar over van Germinal Beerschot en is nu een vaste pion op het middenveld van Lokeren. “Ik heb altijd centraal op het middenveld gespeeld en speel daar ook het liefst”, vertelt Ivan leko aan Voetbalkrant.com. “Soms in een offensieve rol en soms in een defensieve. Natuurlijk is het leuker als je offensiever kan spelen omdat je dan dichter bij het doel voetbalt. Je hebt meer mogelijkheden om de laatste pass te geven of om te scoren.”

“Lokeren is dit jaar in play-off I geëindigd. Dat was een grote verdienste van ons. Play off I bereiken is voor ons wat kampioen spelen is voor andere teams", vertelt de joviale Kroaat. “We proberen nu elke match zo goed mogelijk te spelen. Ik ben er zeker van dat Lokeren nog voor verrassingen zal zorgen. Het gelijkspel tegen Brugge was goed en we zullen nog punten van andere ploegen afsnoepen."

Play-offs
“Ik hou niet van de play-offs. Iedereen zei dat de play-offs meer supporters zouden lokken, maar dat gebeurt niet. Dan moet je toch beseffen dat er iets mis is. Ze zijn ook niet correct. Het is niet normaal dat sommige teams in het midden van maart al starten met de voorbereiding op het volgende seizoen”, verwijst Leko naar de opstellingen in play-off II. “Van de eerste tot de laatste wedstrijd moet een voetballer geconcentreerd zijn om zo goed mogelijk te doen. Ook de halvering van de punten is fout. Standard Luik stond 21 punten achter Anderlecht en nu maken ze kans om kampioen te spelen.” 

“Het team met de beste vorm in mei zal kampioen spelen.”

Leko wil geen favoriet aanduiden voor het kampioenschap: “Momenteel spelen Standard en Club Brugge op een hoog niveau en zijn zij de favorieten. Maar volgens mij zal het team dat in mei de beste vorm heeft kampioen spelen.”

Toekomst
Over zijn toekomst wil de Kroaat nog niet veel zeggen: “Ik hou van het voetbal en zal zeker in het voetbal blijven. Ik volg de trainercursussen, maar eerst wil ik nog twee, drie jaar op een hoog niveau spelen. Het is te vroeg om over de toekomst na mijn spelerscarrière te praten.”

De Lokeren-middenvelder weet ook nog niet of hij in België zal blijven na zijn carrière: "Mijn gezin woont hier nu en we zijn gelukkig. We hebben hier veel vrienden en België voelt aan als een tweede thuisland voor mij. De kinderen gaan al vijf jaar naar school en spreken ondertussen Nederlands. Het zou niet verrassend zijn als we hier zouden blijven."

"Ik mis Croatië wel, maar mijn ouders en familie komen regelmatig op bezoek. Daarnaast komen mijn Kroatische vrienden regelmatig naar hier om een wedstrijd te bekijken", vertelt Leko over zijn geboorteland. "En in de vrije periodes reis ik af en toe naar daar. Kroatië is niet zo ver weg."

Málaga
Voor Club Brugge Leko naar België haalde, speelde de middenvelder van 2001 tot 2005 in Spanje voor Málaga. “Het niveau was daar het hoogste, beter dan in Engeland, blikt Leko terug. “De spelers zijn beter, de stadions zijn groter en moderner. Er is ook meer geld. De Spaanse competitie is de top van de wereld. Het is een totaal ander voetbal dan hier. Alles is sneller en technischer. Er wordt gespeeld in één of twee tijden. De spelers houden de bal veel minder lang bij.""

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties