Mannaert: "Nieuw stadion als hefboom voor nieuwe inkomsten"

Bart De Wilde
| 21 reacties
Mannaert: "Nieuw stadion als hefboom voor nieuwe inkomsten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club en Cercle Brugge zijn allebei overtuigd van het belang van een eigen stadion. Club-manager Vincent Mannaert gaf vandaag meer uitleg over die keuze.

Het is voor beide clubs financieel en operationeel interessanter werken. Je kunt je eigen stadion maximaal exploiteren zonder rekening te moeten houden met de andere partij", verklaart Vincent Mannaert op de website van Club Brugge. " Gisteravond hebben we het dubbel plan aan de stad Brugge voorgelegd en de stad gaf een positief signaal."

Chartreuse
"Wat het Clubdossier betreft kunnen we voortbouwen op het bestaande dossier "Chartreuse". Cercle blijft in een verkleind Jan Breydel. Dat betekent dat de site Jan Breydel niet volledig kan verkaveld worden en bijgevolg resulteert dat in minder inkomsten voor de Stad Brugge", zegt de general manager van Club.

Club krijgt de gronden van de Stad Brugge in een soort erfpacht en de stad zal ook instaan voor de aanleg van de parking rond het stadion. Het Vlaams Gewest neemt de aanleg van de toegangswegen rond het nieuwe stadion voor zijn rekening. De Vlaamse regering tot slot pompt € 10 miljoen in het stadionproject.

Investering van € 90 miljoen
Club Brugge voorziet een investering van 90 miljoen.  Het nieuwe stadion op Chartreuse zal 40.000 zitplaatsen bevatten en zal voldoen aan alle vereisten van een modern stadion.

"We hebben nog een hele weg af te leggen. Maar er is wel een enorme stap gezet, dankzij een constructieve houding van alle betrokken partijen", besluit Mannaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties