Gelijkspel OHL op Bosuil volstaat voor promotie

Steurbaut Kersten
| 58 reacties
Gelijkspel OHL op Bosuil volstaat voor promotie
Foto: © SC

We krijgen volgend jaar een nieuwe naam op het hoogste niveau. Oud-Heverlee Leuven heeft zich op Pasen verzekerd van de promotie naar eerste klasse. Ondanks het gelijkspel op de Bosuil.

De Bosuil mocht zich voor het eerst sinds lang nog eens opmaken voor een topwedstrijd. Oud-Heverlee Leuven kon op het veld van de oudste club van het land de promotie naar eerste klasse afdwingen. Antwerp behield nog een waterkansje op een ticket voor de eindronde.

Blunder Wauthy
Bart De Roover, die deze week nog zijn contract bij de Great Old verlengde, stond echter voor een aartsmoeilijke opdracht. Antwerp had dit seizoen nog geen enkele wedstrijd tegen een ploeg uit de top-vier gewonnen en tegen OHL moest hij met Kevin Oris, Alexandre Di Gregorio, Emmerik De Vriese en Bart Van Zundert vier sterkhouders missen.

Bovendien besloot Antwerp-doelman Kevin Wauthy om de zenuwachtige bezoekers een handje toe te steken. OHL was nog geen enkele keer in de buurt van het Antwerpse doel verschenen toen Wauthy knullig onder een hoekschop van Jordan Remacle ging. Hamdi Harbaoui mocht vrijuit zijn 22ste van het seizoen tegen de netten koppen.

Wauthy herstelde zich wel door een vrije trap van Remacle uit de kruising te zweven, maar toen was het kwaad al geschied. Antwerp miste zelf aanvallende slagkracht om bezoekende doelman Yves Lenaerts aan het werk te zetten.

De thuisploeg probeerde na de pauze nog even de druk op te voeren, maar Wouter Scheelen haalde met een doelpunt op vrije trap alle twijfels weg. Het bericht dat Lommel op achterstand was gekomen tegen Oostende deed het feestje in het bezoekersvak helemaal losbasten.

Al werd het nog even heel spannend voor de Brabanders. Benjamin Lambot en Jasper Vermeerbergen brachten Antwerp in een dolle slotfase nog langszij, maar het puntenverlies van Lommel United is OHL toch zeker van de titel in tweede.

Voldoende voor eerste klasse?
Ronny Van Geneugden loodst OHL dus naar eerste klasse. De Limburger kon dit seizoen rekenen op een ploeg met heel wat ervaring, maar is dat voldoende om volgend jaar de strijd aan te gaan op het hoogste niveau? De titel was immers nooit de ambitie van de Brabanders. Toch nog niet voor dit seizoen.

OHL dreigt ook enkele sterkhouders kwijt te raken. Zo staan topschutter Harbaoui en sterkhouder Jordan Remacle in de belangstelling van Germinal Beerschot. Of houdt de titel en de promotie naar eerste klasse hen toch nog in Leuven?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties