Rangers-Celtic eindigt op een brilscore

Bart De Wilde
| 1 reacties

Zondagmiddag stond er terug een Old Firm op het menu. Glasgow Rangers en Celtic Glasgow speelden 0-0 gelijk.

Glasgow Rangers en Celtic Glasgow bepalen bijna elk seizoen onderling wie de landstitel binnenhaalt. Vanmiddag stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar.

De wedstrijden tussen de Schotse topploegen staan altijd bol van de strijd, inzet en spanning wat ervoor zorgt dat het voetbal zelden van een hoog niveau is.

De eerste helft was voorbeeld van het vaste stramien van de wedstrijden tussen beide ploegen. Veel inzet en strijd, maar weinig kansen. Celtic-middenvelder Sung-Yong Ki plaatste zijn studs op het been van Kyle Lafferty, maar kreeg zelfs geen geel voor de zware fout. Celtic claimde een penalty nadat Steven Whittaker Joe Ledley niet kon ontwijken. De scheidsrechter wees echter niet naar de stip.

penalty gemist
In de tweede helft kregen beide ploegen een aantal kansen, maar scoren lukte niet. Net voor het einde kreeg Celtic de kans om de wedstrijd te winnen. Georgios Samaras mocht een onterechte penalty omzetten, maar Glasgow Rangers-doelman  Allan McGregor pakte de bal uitstekend.

De Rangers staan nu één punt voor op Celtic, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld.