"Gsm-factuur controleren is schending van de privacy"

Jelle Vereecke
| 65 reacties
"Gsm-factuur controleren is schending van de privacy"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Bij AA Gent is er een kleine 'Durygate' losgebarsten. Het bestuur kwam via de gsm-facturen van Dury te weten dat hun coach regelmatig in contact staat met Club-manager Vincent Mannaert. "Het is een schande", aldus professor arbeidsrecht Roger Blanpain.

"Dit is een typisch voorbeeld uit Big Brother", zegt Blanpain, professor arbeidsrecht aan de Katholieke Universiteit van Leuven, in HLN. "Je mag niet zomaar iemand zijn factuur controleren, ook al staat die op naam van de club. De werkgever heeft daar geen toegang toe."

"Vergelijk het met een voetballer die een appartement van de club krijgt. Mag de voorzitter of clubleider dan ook in bed komen kijken. Nee, dat blijft privé. Het is niet omdat je betaalt, dat je het mag nakijken. En al zeker niet als de werknemer van niets weet."

"Enkel onder bepaalde voorwaarden mag een werkgever een factuur controleren", aldus professor Blanpain. "Na een afspraak met de werknemer mag de privacy bijvoorbeeld doorbroken worden. Of na overleg met de ondernemingsraad. Wat hier gebeurd is, kan dus niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties