Zulte Waregem legt jeugdproduct Verstraete vast

Jelle Vereecke
| 11 reacties
Zulte Waregem legt jeugdproduct Verstraete vast
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Pavel Verstraete heeft een profcontract getekend bij Zulte Waregem. De centrale verdediger komt uit de eigen jeugd en was aanvoerder bij de beloften van de fusieclub.

Pavel Verstraete (19) ondertekende een contract van twee seizoenen met een optie op een bijkomend seizoen bij SV Zulte Waregem. De centrale verdediger trainde dit seizoen al geregeld mee met de grote jongens en zal vanaf volgend seizoen definitief deel uitmaken van de A-kern.

"Ik ben uiteraard opgetogen dat ik een contract bij Zulte Waregem kon ondertekenen", aldus een gelukkige Verstraete. "Het was mijn doel om me dit seizoen verder te ontwikkelen in de hoop mijn kans te krijgen. Het is een beloning voor al die jaren inzet, maar eigenlijk begint het nu pas echt."

"Ik heb uiteraard al kunnen ervaren dat er een verschil is tussen de beloften en het eerste elftal. Op puur voetbalvlak gaat het veel sneller, je speelt en traint met fysisch sterk ontwikkelde atleten en sowieso kom je in een nieuwe omgeving terecht, wat als jonge speler niet evident is."

"Het geeft ook aan dat de jeugdopleiding van SV Zulte Waregem het goed doet", vindt Verstraete. "Enkele jaren terug bengelden de meeste jeugdploegen helemaal onderaan, maar die negatieve trend is al stevig doorbroken. Met de beloften maken we een superseizoen door. We staan op een vierde plaats, spelen dominant voetbal en maken het alle topclubs lastig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties