Braga wint en mag naar de finale

Michiel Derwael
| 12 reacties

Braga heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Europa League. In eigen huis waren ze met 1-0 te sterk voor Benfica. In Lissabon verloren ze nog met 2-1, maar dankzij het uitdoelpunt zitten ze nu in de finale.

Het duel tussen Braga en Benfica begon op het scherp van de snee. Beide ploegen gingen er hard in en dat resulteerde in veel fouten. Braga kwam geleidelijk aan meer in de wedstrijd en creëerde enkele kansjes, maar de afwerking ontbrak.

In de negentiende minuut was het dan raak. Custódio zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd. De middenvelder werd vrijgelaten door Jardel en kopte een hoekschop van Hugo Viana voorbij doelman Roberto.

Benfica probeerde na rust nog om de scheve situatie recht te zetten. Javier Saviola was er heel dichtbij, maar zijn schot strandde tegen de paal. De Spanjaard Javi Garcia kreeg ook nog een uitstekende kans, maar er werd niet meer gescoord. Voor Braga is het de eerste Europese finale.