Genk klopt Anderlecht en neemt optie op de titel

Robby Morren
| 324 reacties

Racing Genk heeft vrijdagavond Anderlecht verslagen met 1-0 en neemt zo een serieuze optie op de titel. Een overwinning thuis tegen Standard volstaat nu voor Genk om zich tot nieuwe kampioen te kronen.

Anderlecht moet niet enkel zijn titelambities opbergen maar moet in de laatste 3 wedstrijden nog stevig aan de bak in de strijd om de tweede plaats.

Anderlecht zorgde als eerste voor dreiging toen Tom De Sutter een voorzet van Lukaku maar net naast het doel van Courtois tikte. Het eerste echte doelgevaar van de thuisploeg kwam er op het kwartier. Kevin De Bruyne legde de bal mooi opzij maar zowel Vossen als Ogunjimi konden net niet bij de bal.

Drie minuten later was het dan toch raak voor Racing Genk. Jelle Vossen kreeg de bal van De Bruyne en toverde een magistraal schot van buiten de zestienmeter uit zijn schoen. Proto stond aan de grond genageld en de bal verdween in de netten.

In de 36e minuut zorgde Genk nog voor een heet standje voor het Anderlechtdoel. Proto kreeg in zijn eigen strafschopgebied een moeilijke bal die eerst werd betwist door Ogunjimi en daarna door Buffel. Hoewel Ogunjimi een fout op Proto leek te maken, floot De Bleeckere niet. De doelman tackelde Buffel en raakte hem daarbij op de dij. Het thuispubliek schreeuwde om de uitsluiting en een strafschop maar De Bleeckere reageerde niet. Het werd een ingooi en de kaart bleef op zak.

Anderlecht kwam in de slotfase van de eerste helft nog enkele keren gevaarlijk en De Sutter kwam nogmaals dicht bij een doelpunt toen hij een pass van Suarez naast trapte.

Jacobs grijpt in

Anderlechtcoach Jacobs hield Kanu tijdens de rust in de kleedkamer en bracht Badibanga in. Dat bracht in de openingsminuten niet veel verbetering want het was Racing Genk dat via een uitstekende Vossen twee uitstekende mogelijkheden creëerde.

Jacobs greep al na 10 minuten in de twede helft opnieuw in door Veselinovic te brengen voor De Sutter. De nieuwe spits kopte onmiddellijk een prima voorzet van Gillet van dichtbij over.

Genk mist strafschop

In de 63e minuut miste Genk dé kans om de voorsprong te verdubbelen. De Bleeckere legde de bal op de stip nadat Proto de doorgebroken Vossen neerhaalde. Proto kwam weg met een geel karton maar Tozser trapte de penalty hoog over, de derde gemiste strafschop op rij voor Genk.

Anderlecht reageerde onmiddellijk met een uitstekende kopbal van Veselinovic maar Courtois hield Genk overeind met een geweldige redding. Hoewel Anderlecht licht ovvelderwicht had, bleven echt uitgespeelde kansen uit en was het Genk dat via een mooie combinatie tussen De Bruyne en Ogunjimi nog het dichtst bij een doelpunt kwam.