Maes: "Wou Standard ons hun spel niet opleggen?"

Nico Wieme
| 19 reacties
Maes: "Wou Standard ons hun spel niet opleggen?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes was een tevreden Lokerencoach na afloop van de nipte 0-1-nederlaag tegen de Rouches. De Limburger had gezien dat zijn team de wet had gedicteerd aan de titelpretendent. "Een topploeg maakt echter van het kleinste foutje gebruik om te scoren."

Tien minuten voor tijd strafte Réginal Goreux een foutje in de Lokerendefensie genadeloos af. Daarmee bezorgde de Standardinvaller zijn ploeg een gevleide zege. "Lokeren had een enorme superioriteit aan de bal. Daarom ben ik gefrustreerd dat we alsnog de boot ingaan. De Rouches hebben zich volledig aan ons aangepast. Had ik niet gelezen dat zij ons hun wil zouden opleggen?" vroeg Peter Maes zich af.

De coach van de Waaslanders legde anderzijds ook wel de vinger op de wonde. "Voor Standard viel er één bal goed en dit zat binnen. Dat is natuurlijk ook de kwaliteit van een topploeg. Je weet dat je in zulke matchen weinig kansen krijgt. Als je er dan krijgt, moet je ze afmaken."

Positieve evaluatie Play-off 1

Maes wou echter niet al te streng zijn voor zijn spelers. "Ik ben fier op mijn ploeg. Als je kan brengen wat wij brachten tegen een Standard op titelkoers, dan ben je niet slecht. Ondanks de magere puntenoogst hebben we ons geamuseerd in Play-off 1. Een kwaliteit is ook punten pakken en dat hebben we te weinig gedaan. Toch hebben we hier veel uit geleerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties