Vercauteren: “Geluk en vorm van de dag gaan wedstrijd bepalen”

Michiel Derwael
| 65 reacties
Vercauteren: “Geluk en vorm van de dag gaan wedstrijd bepalen”
Foto: © SC

Genk won zaterdag met 2-3 op het veld van Gent. De Limburgers begonnen aarzelend aan de partij, maar na een half uur kwamen ze beter in de wedstrijd. "We speelden niet goed, maar mentaal waren we sterk. Het was een goede voorbereiding op Standard", vertelt Vercauteren.

“De aarzelende start hadden we ingecalculeerd. We wisten wat we moesten hebben, maar het kwam er het eerste half uur niet uit. Tijdens de rust hebben we de situatie aangepast en toen rendeerde het wel. In de eerste helft ondergingen we de nadelen, maar profiteerden niet van de voordelen.”

Dinsdag vechten Genk en Standard in een onderling duel uit wie kampioen wordt. “Ik ben blij dat we nog maar met twee ploegen strijden voor de titel. We moeten gaan voor de winst en niet rekenen op een gelijkspel. Wij hebben het thuisvoordeel en dat is belangrijk”, verklaart de Genkse trainer aan Voetbalkrant.com.

“De wedstrijd van dinsdag is zoals een finale. Veel zal afhangen van het geluk en de vorm van de dag. Buiten de voorbereiding hebben we niet veel in de hand”, aldus Vercauteren. Genk en Standard speelden dit seizoen al vier keer tegen elkaar. “In de onderlinge duels hebben wij gewonnen en verloren. Ik vond toen dat we nooit zijn weggespeeld door Standard en dat opent perspectieven.”

Vercauteren kan buiten Elyaniv Barda een beroep doen op de voltallige kern. “Torben Joneleit komt terug uit schorsing. Jelle Vossen en David Hubert sukkelen momenteel met een lichte blessure, maar ik ga ervan uit dat ze dinsdag paraat staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties