Voetbalfeest wordt veldslag in Gent

Melissa Maes
| 97 reacties
Voetbalfeest wordt veldslag in Gent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duizenden supporters daagden vrijdagavond op in Gent om de wedstrijd België-Turkije te volgen op een groot scherm. Enkele heethoofden vergalden het feest. Er vielen tientallen gewonden.

De EK-kwalificatiematch tussen België-Turkije moest een groots, vredelievend voetbalfeest worden in Gent. Op de Kouter stonden genoeg drank- en eetkramen om het voor iedereen aangenaam te maken.

De sfeer zat ruim een uur voor de aftrap goed. Duizenden Turken en Belgen vermengden zich onder elkaar, de vuvuzela's waren terug van weggeweest en iedereen had zin in een aangename voetbalwedstrijd.

Wat een feest moest worden ontaardde in een ware veldslag. Heethoofden vergalden de sfeer door te gooien met blikjes, flessen, stokken en brandende vuurpijlen. Ivan Saerens, een van de organisatoren van het evenement, is enorm teleurgesteld.

"Twee kleine groepjes van relschoppers, elk dertig tot veertig man sterk, vergallen het voor alle supporters. De politiemacht was voldoende en ik vind niet dat ze te laat waren. Tegen een groepje onruststokers kan je niets beginnen", aldus Saerens in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties