Het nieuwe logo van Beerschot met tekst en uitleg

Het nieuwe logo van Beerschot met tekst en uitleg
Foto: © SC

Beerschot heeft met heel wat bombardie zijn nieuw logo voorgesteld aan de wereld. Patrick Vanoppen heeft zelfs een heuse stunt gekoppeld aan het ontwerp dat door Voetbalkrant al even geanalyseerd werd.

Vanoppen gaat immers het logo op 't Schoon Verdiep afgeven in berenpak indien de nieuwe facebookpagina van Beerschot 4.000 vrienden heeft voor vrijdag 17 juni om 12 uur 's middags.

Die nieuwe pagina kan u HIER vinden...

Nummer 13, de beer en de eikels
Het nieuwe logo is te bewonderen op www.beerschot.be. Voetbalkrant.com legt u de verschillende zaken uit die op het logo terug te vinden zijn. In dat nieuwe logo zitten een aantal oude en nieuwe elementen verwerkt.

1.)  Het oude stamnummer 13 is terug te vinden in het kroontje dat het Koninklijke in de naam symboliseert. Het kroontje is opgebouwd uit 2 strepen (de streep staat voor het nummer 5 in het Mayas) en 3 puntjes. Samengeteld geeft dat dertien

2.) De beer is dan weer een verwijzing naar het oude logo en beklemtoont ook de campagne van Vanoppen wiens credo steeds was: 'The Bear is back'. De beer kijkt naar links en straalt vechtkracht en agressie uit.

3.) En ook de eikels uit het oude logo zijn terug, maar hebben nu een modern tintje gekregen. De eikels scheiden de woorden Antwerpen en Club. Antwerpen is prominent aanwezig op het logo omdat de club de banden wil aanhalen met de stad waar zijn supporters zo trots op zijn.

4.) Tene quod bene. De oude leuze is ook prominent aanwezig. Deze Latijnse leuze betekent: Behoud wat goed is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties