Keizer Karel Cup viert 15e verjaardag

Melissa Maes
| 2 reacties
Keizer Karel Cup viert 15e verjaardag
Foto: © SC

De Keizer Karel Cup viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag. De organisatie maakt van de gelegenheid gebruik om naast het driedaagse minivoetbaltoernooi ook een groots festival te organiseren. Kruis alvast 24, 25 en 26 juni aan in de agenda en kom gratis meegenieten van de sfeer.

Laat er geen twijfel over bestaan, de vijftiende editie van de Keizer Karel Cup wordt een groot succes. Met 35 velden, 388 ingeschreven ploegen en een KKC Summer Festival kan de sfeer alvast niet stuk.

Wie niet ingeschreven is hoeft niet te treuren. Iedereen is van harte welkom in de Gentse Blaarmeersen om mee te genieten van de zweetdruppels, de muziek en de randanimatie.

Geen KKC zonder peters
Olivier Deschacht
, Jellert Bettens en Kevin De Bruyne zijn dit jaar de peters van Europa's grootste minivoetbaltoernooi. De Anderlecht-speler draagt die titel voor de vierde keer, maar kon niet aanwezig zijn op de persvoorstelling wegens trainingsverplichtingen.

Bettens is minivoetballer van het jaar. De speler van OH Drongen voelde zich meteen geroepen om het peterschap op zich te nemen. “Ook dit jaar speel ik mee. De ambitie is uiteraard winnen, maar uit ervaring weet ik dat de tegenstanders moeilijker worden naarmate het toernooi vordert. Een portie geluk is ook belangrijk.”

“KKC is het vlaggenschip van de minivoetbaltoernooien. Het is door de jaren heen op gebied van deelnemers en toeschouwers zo groot geworden, dat iedere minivoetballer het toernooi door en door kent en het tracht te winnen.”

De Bruyne kennen we als de zeer technische speler bij Racing Genk. Dat heeft de Gentenaar te danken aan minivoetbal. “Ik heb lang minivoetbal gespeeld, daardoor ben ik technisch sterk. Ik ben trots om peter te zijn van de KKC, dit toernooi heeft een leuke internationale status en de sfeer zit hier altijd goed.”

Nieuwigheden
Het programma en de plattegrond van de Keizer Karel Cup staan op de website van het toernooi. Het is zeker de moeite waard om die plattegrond eens goed te bekijken, want voor deze verjaardagseditie is er het een en ander veranderd.

Zo zijn er vijf extra kunstgrasvelden die zorgen voor grotere reeksen. Dat betekent ook dat het spannender wordt om door te stoten naar de volgende rondes. Het hart van de KKC verhuist naar het strand van de Blaarmeersen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties