Belgacom kaapt Spaans en Portugees voetbal weg bij Telenet

Anthony Van der Planken
| 64 reacties
Belgacom kaapt Spaans en Portugees voetbal weg bij Telenet
Foto: © SC

De oorlog in het televisielandschap zet zich voort. Nadat Telenet enkele weken geleden het toppakket van de Belgische voetbalcompetitie binnen haalde, slaat Belgacom nu keihard terug: het kaapte de rechten voor het Spaans en Portugees voetbal weg bij de concurrentie.

Vanaf dit seizoen zendt Belgacom exclusief het Portugese topvoetbal uit. De Belgacom-kijker krijgt elk weekend twee topwedstrijden uit de Primeira Liga voorgeschoteld. Bovendien biedt de telecomreus de duels gratis aan, net zoals de vijf zaterdagwedstrijden uit de Jupiler Pro League. De wedstrijden worden ook uitgezonden op de smartphone, tablet en het internet.

Vanaf het seizoen 2012-2013 zal ook de Spaanse Primera Division op Belgacom TV te bewonderen zijn. Telenet-klanten met een voorliefde voor Spaans voetbal zullen dan moeten overschakelen naar de concurrentie. Dit seizoen zal de Primera Division wel nog gewoon via Prime Sport uitgezonden worden. Het verlies van één van haar paradepaardjes is toch een kleine klap voor Telenet, dat zich nochtans sterk maakte ondanks de komst van Belgisch topvoetbal alle belangrijke buitenlandse competities te zullen houden.

Belgacom beschikt dit seizoen wel al over de internetrechten voor het Spaanse voetbal. Het zal naar eigen zeggen alle doelpunten van la Liga bijna rechtstreeks op de smartphone en tablet tonen, en ook samenvattingen aanbieden via het internet.

Bovendien brengt Belgacom deze zomer een aantal vriendschappelijke wedstrijden op het scherm. Op 12 augustus zullen Belgacom TV - klanten gratis kunnen genieten van Valencia - AS Roma, op 24 agustus van Real Madrid - Galatasaray.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties