Spelers Club Brugge moeten meer drinken

Jarryd Naegels
| 48 reacties
Spelers Club Brugge moeten meer drinken
Foto: © SC

Club Brugge gaat ver in zijn professionalisering. Hij gaat nu ook zijn spelers leren eten en drinken. "Want te veel spelers geraken uitgedroogd."

Inspanningsfysioloog Peter Hespel van de KU Leuven moet de spelers van Club Brugge op een wetenschappelijke manier beter laten presteren. Eerder werkte de man samen met onder meer traitleet Luc Van Lierde, de Belgische beloftenploeg in Peking en Anderlecht toen ze op stage waren in La Manga.

Bij Club zette hij het Personal Performance Centre mee op poten. Dat is een evaluatiesysteem van de trainingen en de drink- en eetgewoontes van de spelers. De West-Vlamingen nemen daarvoor zelfs Siebe Hannosset, een voormalig leerling van Hespel, aan om de spelers dagelijks te controleren.

Op de stage in Kortrijk, waar de kern momenteel traint, ligt de nadruk op het drankgebruik. "Want vijftig tot zestig procent van de voetballers begint uitgedroogd te trainen", weet Hespel in Het Nieuwsblad. "We nemen nu dagelijks twee urinestalen af. Zo halen we de slechte drinkers eruit."

"We hopen met de cijfers de spelers bewust te maken van het probleem. Hopelijk vinden ze dan na een tijd zelf een evenwicht." Ook op het eten zal er gelet moeten worden. De spelers krijgen vijf keer per week drie maaltijden op de club.

"Denk nu niet dat een pint bier of een glas wijn verboden is", besluit Hespel. "Maar sommige spelers zullen wel gecoacht worden door een dieteste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties