Blondel: "Ik tackel niet als een moordenaar"

Jarryd Naegels
| 87 reacties
Blondel: "Ik tackel niet als een moordenaar"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Jonathan Blondel heeft na één jaar nog eens een interview gegeven. De middenvelder van Club Brugge heeft het onder meer over zijn imago als "moordenaar". "Ik wil dat mijn zoontje fier is op mij."

30 september 2010. Die dag trapte Blondel in de wedstrijd tegen Villarreal Cani hardhandig van het veld. Sindsdien gaf de middenvelder geen enkel interview meer. "Men heeft mij toen behandeld als een moordenaar."

Herbeginnen met propere lei
"Het was een bewuste keuze om toen even niet meer te praten met de pers. Stel je in mijn plaats, met een zoon en een vrouw achter mij. Ik wil niet dat mijn zoon moet lezen dat zijn vader heeft getackeld als een moordenaar en dat hij gevaarlijk is."

Blondel wil graag van nul herbeginnen nu. "Ik wil met een propere lei beginnen. Ik wil dat mijn zoontje Ilan fier op mij kan zijn." Toch weet de middenvelder van blauw-zwart dat de schuld niet alleen bij de pers ligt. "Misschien is het deels mijn schuld doordat mijn spel nogal stevig is."

"Ik ben een fysieke speler, maar het laatste jaar ben ik niet meer in negatieve zin opgevallen", merkt hij op in Het Nieuwsblad. "Mijn stijl zal nooit veranderen, maar ik hou mezelf onder controle. Er is een zeker evenwicht aanwezig nu."

Regelmaat
Blondel wil ook weer prijzen winnen. Daarvoor haalde het bestuur heel wat nieuwe spelers. "Het wordt wennen. Er zijn heel wat nieuwe gezichten en ook op de club is er wat veranderd. Ik hoop dat we volgend seizoen weer voor de prijzen kunnen meedoen. Er moet meer regelmaat in de prestaties komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties