Interview Thiebaut en Tobiasen gaan met 'eigen' visie managerswereld in

Thiebaut en Tobiasen gaan met 'eigen' visie managerswereld in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gunter Thiebaut heeft zijn eerste stappen in de managementwereld reeds gezet. Net zoals hij verbetenheid toont in het voetbal, straalt ook de passie voor zijn nieuwe carrière van hem uit. Een gesprek met een man met een visie...

Thiebaut heeft dan ook grootse plannen. Samen met Ole Tobiasen, ex-speler van onder meer Ajax, AZ, Deense nationale ploeg (en nu jeugdtrainer in Roda JC) wil hij het buitenlands managementbureau ‘PN99 Sportsmanagement’ van een goeie vriend verder uitbouwen, maar wel op een manier dat het zich onderscheidt van de rest."Een groot aantal managers wil gewoon geld pakken en daarmee uit. Zo willen wij niet te werk gaan. We willen jonge talenten begeleiden en hun carrière op de best mogelijke manier uitstippelen", aldus Thiebaut.

De twee leerden elkaar kennen bij MVV waar Tobiasen kapitein was en Thiebaut onderkapitein. "We zijn eigenlijk twee tegenpolen. Hij beredeneert alles terwijl ik al vlug de man ben die zeg: 'komaan, we doen het'. Daarom werkt het ook zo goed. En we hebben overal al contacten: België, Nederland, Scandinavië en Cyprus kennen we zelf met ons bureau. Duitsland, Italie, Oekraïne, Rusland,... via onze relaties. Dat netwerk is ook heel belangrijk."

Foket en La Rosa
Thiebaut heeft ondertussen al een paar jongens onder zijn hoede in naam van managementbureau PN99, maar wil tegen januari een eigen bedrijf hebben (wel onder naam van PN99). "Tegen dan zal het allemaal in orde zijn. Ik wil niet meer voor iemand werken. Ik wil mijn eigen baas zijn en mijn eigen richting inslaan. Ondertussen vertegenwoordigen we wel al enkele jongens. Zo zitten o.a. Andrade (Sint-Truiden), Roel Van Hemert (ex-Lierse), Gert-Jan Martens (Oostende), Chergui (KV Mechelen), Michael Van Geele (Brussels), Vincent Van Trier (ex-Antwerp), Michael La Rosa (MVV) en Thomas Foket (Dilbeek) bij ons en hebben we de authorisatie voor verschillende buitenlandse spelers waaronder Scandinavische internationals."

Vooral die twee laatste zijn grote talenten. La Rosa (19) won de Bronzen Stier voor grootste talent uit de Nederlandse Jupiler League en Foket (16) maakt binnenkort de overstap van vierdeklasser Dilbeek naar Anderlecht (beloften/u-19). "Dat zijn jongens die het potentieel hebben om toppers te worden", weet Thiebaut. "Of ze dat ook gaan worden, is natuurlijk de vraag, maar wij gaan er wel alles aan doen om hen zo ver te brengen. Hen gaandeweg begeleiden en helpen de beste keuzes te maken. Zo willen we toppers gaan creëren!"

Foket kon ook naar Club Brugge, maar hij studeert nog: Latijn-Wiskunde in Dilbeek (Regina Caeli). En dat is voor een 16-jarige momenteel belangrijker. Anderlecht is dichtbij en we hebben met hen een constructie kunnen opzetten dat hij bij hen ook kan meetrainen, maar nog altijd met Dilbeek matchen kan spelen en zijn studies succesvol kan afmaken. Zo zal hij het meeste leren, want nu zullen zijn tegenstanders van 30 dat 'broekie' wel eens iets willen laten zien. Dan moet hij wel naar oplossingen zoeken."

Andrade: goudklomp
Thiebaut en Tobiasen stalden ook Andrade bij STVV. Nochtans was de halve Eredivisie geïnteresseerd in de kwikzilveren aanvaller. "Maar ik ben er van overtuigd dat Guido Brepoels hem beter gaat maken. We hebben rekening gehouden met veel factoren. Zo speelt STVV volgend seizoen op kunstgras en wil het technisch voetbal etaleren. En Brepoels wou hem heel graag hebben."

Betrokkenheid bij 'hun' spelers is het motto van Thiebaut. Zo was hij er het hart van in toen Andrade zich al in de voorbereiding blesseerde. "Ik leefde enorm mee toen hij mij belde. Hij was heel goed bezig en dan breekt hij zijn middenvoetsbeentje. Twee maanden out en heel de voorbereiding in het water. En hij is ook geen typische Braziliaan. Hij wil altijd trainen en de bal voelen. Daarom was dit zo erg voor hem, ook omdat ik weet dat Brepoels een goudklomp in zijn handen heeft met hem."

Thiebaut tekende deze week een contract bij Dender, maar gaat dus zijn twee passies combineren. Een unicum in het voetbalwereldje. "Maar je moet nu ook niet gaan denken dat ik bij Dender ga uitbollen. Vergeet het maar! Als ik me voor iets engageer, is dat voor de volle 100%. Daarbij, als ik het slecht zou doen bij Dender, weerspiegelt dat ook op mijn andere zaken. Slechte reclame is in mijn geval nooit goed."

"Noem me nooit een makelaar"
"De wil om te winnen - ook in het managementwereldje - spat er van af. Van één ding gruwt hij echter. "Noem me nooit een makelaar. Manager of begeleider, zo wil ik gekend staan. Een 'pure makelaar' zal nooit met video-analyses of medische testen afkomen zoals wij met onze spelers doen. Ik wil spelers beter maken en dat lukt alleen door hen met beelden op hun fouten te wijzen. Als Michael La Rosa me dan belt om te zeggen dat hij dankzij onze raad gescoord heeft, doet me dat even veel deugd als zelf te scoren."

Ook wat hij in zijn eigen carrière heeft meegemaakt, wil hij meegeven aan zijn 'poulains'. "Ik heb een paar keer in mijn carrière serieus moeten terugvechten en heb dat dan ook gedaan. Mij kreeg je niet zo maar tegen het canvas. Dat wil ik ook leren aan die jongens - ook aan die jonge ploeg van Dender - dat ze zich niet zomaar bij de zaken moeten neerleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties