Uruguay niet langs Chili

Fabian Morren
| 3 reacties

In groep C leiden Chili en Peru na twee speeldagen. Chili hield Uruguay op een 1-1-gelijkspel, terwijl Peru met 1-0 won van een jong Mexico.

Uruguay was vorig jaar nog halve finalist op het WK. De Uruguyanen kregen voor de rust ook de beste kansen tegen Chili, maar toch was het wachten tot de tweede helft voor een doelpunt. Luis Suarez deed het voorbereidende werk en Alvaro Pereira bracht Uruguay op voorsprong.

Alexis Sanchez, nadrukkelijk in de belangstelling van Barcelona, stelde echter nog gelijk. Nadien kwamen Jimenez en Isla nog dicht bij de 1-2 voor Chili.

Tegen een verjongd Mexico profiteerde Peru optimaal van het gelijkspel tussen Chili en Uruguay. De Peruvianen kregen heel wat kansen, maar pas op het einde kon Paulo Guerrero scoren.