Argentinië naar kwartfinales, Messi maakt indruk

Fabian Morren
| 50 reacties

Argentinië heeft zich toch geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. Na twee draws wonnen de Argentijnen met 3-0 van Costa Rica. Lionel Messi was de uitblinker.

Kort voor de rust opende Sergio Agüero de score voor Argentinië. In de tweede helft scoorde de spits van Atlético Madrid nog een keer en pikte ook Angel Di Maria zijn doelpuntje mee.

Lionel Messi kreeg na de eerste twee duels heel wat kritiek, maar antwoordde op het veld. De spelmaker van Barcelona speelde uitstekend en gaf twee assists. Lucas Biglia mocht tien minuten voor affluiten Di Maria komen vervangen.

"Hij speelde fantastisch", zei bondscoach Sergio Batista na afloop. "We hebben voor het duel veel gesproken over de emotionele en individuele staat van deze ploeg. We moesten ons vertrouwen terugwinnen. Lionel weet hoe hij met deze situaties moet omgaan, hij heeft een fantastisch karakter."