Riga: "Mijn voorkeur? Jong, goed en Belgisch"

Jelle Vereecke
| 57 reacties
Riga: "Mijn voorkeur? Jong, goed en Belgisch"
Foto: © SC

Standard is aan het einde van een cyclus beland. Axel Witsel is al vertrokken naar Benfica, Steven Defour en Mehdi Carcela lijken op weg naar Moskou. José Riga, de nieuwe Standard-coach, hoopt hoopt op waardige vervangers.

Standard speelt vandaag om 18 uur tegen Twente, maar dat zal zonder Defour zijn. "We zijn overeengekomen om hem niet op te stellen", zegt Riga in HLN. "Ik heb er alle begrip voor dat een speler die op het punt staat te worden getransfereerd, geen risico wenst te nemen in een oefenduel. Steven is bovendien licht geblesseerd aan de kuit en de enkel."

Vervangers voor de vertrekkende sterkhouders zijn er nog niet. "De inkomende transfers vergen tijd omdat we zeer zorgvuldig te werk gaan. Mochten we alle spelers laten komen die ons worden aangeboden, dan zou ik de trainingen moeten verdubbelen. We doen er alles aan om het risico op een miskoop tot het minimum te beperken en analyseren alle pistes tot op het bot."

"Ik heb geen zin in voetballers die een pak ervaring hebben, maar die in wezen 'fin de carrière' zijn", aldus Riga. "Mijn voorkeur gaat uit naar jong, goed en Belgisch, voor zover onze mogelijkheden het toelaten. Dat is haalbaar, want onze voorzitter is zeker niet gekant tegen een verstandige investering."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties