"We kunnen verrassen op het EK-19"

Fabian Morren
| 22 reacties
"We kunnen verrassen op het EK-19"
Foto: © SC

De jonge Rode Duivels treden vanaf morgen aan op het EK -19 in Roemenië. Hannes Van Der Bruggen toont zich nederig tegenover de tegenstanders in groep B, maar hoopt uiteraard zo ver mogelijk te geraken in het toernooi.

België zit in groep B met Spanje, Servië en Turkije. “We starten als de underdog in de groep met drie toplanden. We hebben wel bewezen in vorige campagnes, zoals tegen Portugal en Engeland, dat we kunnen verrassen”, zegt een nuchtere Hannes Van Der Bruggen aan Voetbalkrant.com.

“Het zal zeker niet makkelijk worden, maar we hebben wel mooie affiches en we zullen veel leren. We gaan proberen de topspelers als collectief op te vangen. We kunnen ver geraken, maar we moeten zeker nederig blijven tegenover de tegenstanders. Respect tonen, maar niet te veel op het veld.”

Spanje lijkt toch de topfavoriet om het EK te winnen. “Het zijn fantastische spelers, maar je mag Servië en Turkije niet onderschatten. Iedereen is aan elkaar gewaagd, maar Spanje is misschien toch de favoriet."

De achttienjarige middenvelder van AA Gent durft dan toch even dromen van een mogelijke finale. “We gaan ons best doen om door te stoten tot aan de finale, maar ik heb geen favoriete tegenstander daarvoor. Het zou al mooi zijn als we Spanje en Turkije uitschakelen. We moeten gewoon ons spel spelen. In deze fase van het toernooi worden geen cadeaus uitgedeeld.”

Geschreven door Melissa Maes

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties