Ceulemans: "Eerste wedstrijden heel belangrijk"

Fabian Morren
| 4 reacties
Ceulemans: "Eerste wedstrijden heel belangrijk"
Foto: © SC

Westerlo is een zekerheid in de Jupiler League. Elk seizoen nestelt het zich comfortabel in de middenmoot, met af en toe een uitschieter, zoals de bekerfinale vorig seizoen. In het tussenseizoen verloor het wel smaakmakers Paolo Henrique en Iakovenko.

Westerlo-trainer Jan Ceulemans deelt aan Voetbalkrant.com zijn verwachtingen mee over de nieuwe voetbaljaargang.

Vorig seizoen werd Westerlo 8ste, won het Play-Off 2 en haalde het de bekerfinale. Kan het dit seizoen nog wel beter?

“We hopen zoals elk jaar op een probleemloos seizoen. Vorig jaar is dat goed gelukt. We zijn op geen enkel moment in de problemen gekomen. Maar het kan een moeilijk seizoen worden, want we hebben een moeilijke kalender. De eerste wedstrijden zijn heel belangrijk. Daar moet je punten kunnen pakken.”

“De voorbereiding verloopt vrij goed. We zijn nu vier weken bezig en hebben geen problemen gehad, op een paar kleine blessures na.”

Jullie verloren topschutter Paolo Henrique. Kan een van de nieuwe spitsen hem waardig vervangen?

Wij hopen van wel. Paolo Henrique was een talent. Hij werd voor 2,5 miljoen euro gehaald door Heerenveen. Daar heeft hij het niet helemaal waargemaakt. Hij ging weer naar Brazilië en wij hebben hem dan teruggehaald naar Europa. Dat is goed uitgepakt. De nieuwe spitsen zijn andere type voetballers, dus het valt af te wachten. Maar het zijn geen Paolo Henriques, ze moeten nog alles bewijzen.”

Met Iakovenko vertrok er ook een creatieve speler. Wie kan zijn rol overnemen?

Brüls komt daarvoor volgens mij in aanmerking. Hij heeft al tegenslag gehad met blessures, maar hij heeft de kwaliteiten om het waar te maken. We hopen dat Brüls zijn rol kan overnemen. In de voorbereiding lukte dat al goed.”

Wie van de nieuwe spelers maakt op jou de beste indruk?

“Dat is nog moeilijk te zeggen, want het zijn maar vriendschappelijke wedstrijden. Maar wie me goed bevalt is Arnaud De Greef. Die jongen doet het tot nu toe goed.”

Geschreven door Maarten Verhoeven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties