Kleintje deed China wankelen

Manuel Gonzalez
| 6 reacties

In de tweede fase van de WK-voorronde in Azië heeft het kleine Laos het grote China hevig aan het schrikken gebracht. Uiteindelijk bleef de logica toch gerespecteerd.

Laos stelt op international gebied nauwelijks iets voor, maar het klom in zijn WK-voorrondewedstrijd tegen grote buur China wel naar een 0-2 voorsprong via goals van Vongchiengkham en Phaphouvanin. Op slag van rust kon Xu nog net de aansluitingstreffer scoren.

In de tweede helft haalde China de hamer boven. Twee keer Xu, twee keer Hao en twee keer Tao zorgden voor een ruime 7-2 zege. Souksavanh pakte in de 90ste minuut nog rood voor het arme Laos na het veroorzaken van een strafschop.

Nog in de tweede voorronde won Irak zijn heenmatch van Yemen met 2-0. Enkele andere uitslagen: Iran-Malediven 4-0; Jordanië-Nepal 9-0; Syrië-Tadzjikistan 2-1; Qatar-Vietnam 3-0; Saoedi-Arabië-Hong Kong 3-0; Koeweit-Filipijnen 3-0.